the chronicle of ME : the freaking thursday , the mystery house and the UGLIOT

This is a true story, its happen not to a friend a friend of mine, but its happen to me..

For the time being, I am staying at my brother house, Pantai Panorama Condominium..before this nothing is happen and everything just fine, but now something really mystery happen every night..

Terjemahan bahasa melayu..( hahahaha)

Semalam, aku buka TV, nk tgk KELIWON dgn abg aku, ( cerita hantu fav kite org ), tapi episode minggu ni lawak gile, hantu tu mcm hantu pelacur je aku tgk..pas habis KELIWON..seperti biasa pilihan aku samada HBO @ Star Movie @ Cinemax..yang lagi seronok Star Movie sajikan aku dgn filem Perfume : The Story Of A Murderer semalam..so aku isytiharkan hari semalam as my freaking Thursday..hahaha..

habis2 cite tu, aku pun x brapa nk ingat kul brapa,tp masa tu aku rasa mengantuk cam nk tertonggeng..n then rasa mcm malas je nk melangkah masuk pi bilik, tambahan plak, selimut dh ada dgn aku jd aku pun buat keputusan tdo aje lah depan TV..

Masa aku nk padam lampu tu, tetibe mcm hari-hari biasa, ada bunyi org tabur duit syiling kat atas umah aku ni..pastu bunyi ada benda yg bergolek la, bunyi org tarik meja or kerusi la, pastu bunyi cam org lari2 la, aku dh jd seram dah..pastu aku x jd nk padam lampu, aku tdo je dalam ketakutan sambil di terangi cahaya rembulan lampu..mula2 mcm seram je nk tutup mata, sbb terbyg klu aku bukak mata n then Nampak pape ntah..pengsan aku..hahaha..
*fantasi aku tinggi sebab suke sgt tgk n dgr citer hantu..
Tiba-tiba..aku terbangun dr lelap aku and tercelik lah mata ini tanpa sempat mulut aku nk halang jgn celik, mula2 aku egt kul 5 @ 6 pagi..boleh lah bangun nk pi keje terus..tgk2 baru kul 1.50 a.m..alamak ketakutan aku kembali menguasi muka n hati aku yg cute ni..dalam hati aku bermonolog alah xpe xdek pape pye..aku xnk cakap kuat2 takut so ckp dlm hati je lah..hehehe..tapi kekurang asaman betul, baru aje aku dpt tenang kn hati aku..tibe2 ada satu bunyi yg kuat gile dr tingkat ats umah aku ni, bunyi cam org tampar pintu, aduhai cuak gak aku..aku xnk kejut kn abg aku dalam bilik sbb dia sakit tekak n demam..sian plak nk ganggu tdo dia..so aku beranikan pejam mata aku..yeayyy akhir nye aku tertdo jugak tp berpeluh gak r..

Dalam tdo aku mimpi yg agak seram gak, siot betul..aku mimpi ada seekor gigantic frog ni kejar aku..bodoh pye katak..sekali dia lompat boleh paut bahu aku macam org dukung org tu..aku pye lah cuak takut kena gigit dgn katak tu..aku rasa macam geli gila dgn katak tu..dh la besar, muka xcantik plak tu, berlendir lagi..YUCK>>aku bg nama UGLIOT kt dia ( UGLY + IDIOT )..sebab dia telah menambah kan ketakutan aku malam itu..siot je katak tu..

p/s – jgn isytiharkn hari anda dgn apa sebarg jenis tag..bimbang menjadi kenyataan..hahaha
*tp peristiwa ini tidak akan menghalang aku utk tgk cerita seram + horror..hehehe

1 comments:



~teratai bunga indah~ said...

din!!!!!!!!!!!!
terbahak2 aku bace cite penakut ko ni... opss... pengalaman horror ko ni.. tu la..byk sgt menonton..hoho..

yg sebelum ni pon, ape namenye: puaka nang rapik.. ko tgk x?
aku xtau pon ade cte ni sampai la kakak ng adik ak berebut2 nk tgk... aku pon layan la.. tp yang bestnye.. xde perasaan pon aku tgk cte tu.. adik ng kakak aku plak dok men aci sembunyi muka balik bantal.hoh!