sambungan

Jack mengambil keputusan untuk pergi ke kejiranan rose..rose tinggal d puncak pokok nenas yg terletak berhampiran dengan rumah jack..sebelum meninggal kan rumah, jack menulis sepucuk surat kpd ibu nye supaya jgn risau dgn kehilangan nya nanti..


Dengan kelajuan maximum seekor siput, jack pun bertolak dari rumah nya pada waktu subuh dan sampai di kaki puncak nenas pada tengah hari..untuk sampai ke puncak jack perlu panjat buah nenas itu dulu (nenas berduri, haishhh sakit nye)..namun demi cinta nya..jack rasa kn duri2 itu umpama selembut marshmallow..


Satu langkah dia memanjat, terlukis luka d dada nye namun dia terus kan..langkah berikut nye, perut nye pula terluka dan isi perut dan pusat nye terkeluar seperti spring (toing toing toing)..langkah berikut nya, urat kentut nye terpotong dan jack x mampu lagi menahan kentut..prutttt pruttt bunyi nya sampai jerebu kawasan kejiranan semut itu..akhir nya, jack berjaya menapak d puncak nenas itu..


Namun, kebahagiaan dtg seketika, kini x perlu melangkah, namun hanya perlu memandang terus ke hadapan, hati nye terus terluka sedalam-dalam nya..haishhh..jack dapat lihat dengan jelas sebenar nye rose sudah mempunyai keluarga sendiri (suami + 3 org anak)..jack menangis sehingga banjir puncak nenas itu..dan air banjir itu telah menghanyutkan jack turun kembali ke kawasan rumah nye..


Jack d kejar kan ke hospital namun nyawanya tidak lagi dapat di selamat kan..sekian terima kaseh…


p/s

jodoh adalah ketentuan takdir..anda sampai waktu kite bertemu Alhamdulillah..jika tidak sabarlah menanti..

jangan membuat keputusan terburu-buru, minta pandangan dari org lain tentang keputusan yang bakal kita lakukan

6 comments:



renjizakura said...

weh tak suka ar ending cite ko
ak tak setuju

ezudyne said...

aq malas nak tulis lah zul..
ok ok klu ko x setuju cube bg idea sikit..nnt aku ubah okie..

renjizakura said...

kasi la at least ckit hepi ending tu

teddybearhijo~ \\(^^)"// said...

bongoknya! geram plak ako bace cite ko ni. setuju, ending xbesh. penat jek ako tggu ko sambong cite! eee...

btw, lawak gaban. besh...

ezudyne said...

renji : alaa genre dia sedih typikal cite melayu..ghitoooo

teddy : akuuu x reti nk hbs kan chite lagik2 aku malas tul nk pikir yg hepi2 sikit

p/s : aku xtaw korg mengharap kn ending dia sgt2..so aku wat memaen je la..k next tyme aku wat short stroy hbs terus lah..hahaha

renjizakura said...

typical cite melayu tu tak berapa btol. tapi kalo mcm cite hundustan tu mcm menipu plak kn
yng sedang2 la. tgh2