MeLaWaN KeSePiAn

Apa pun yang terjadi, Berjalanlah tanpa henti, Air mata tertahan, Waktu untuk dijatuhkan, Nanti kita kan tahu, Betapa bijaknya hidup, Sepahit apa pun ini, Pelajaran yang berarti..Semoga kepergianmu, Tak akan merubah apapun, Semoga mampu ku lawan Kesepianku” …

Aq definisikan dululah tajuk post aku ek..

Lawan = korang makan banyak2 untuk hasilkan banyak mitochondria untuk korang gunakan sebagai sumber tenaga untuk melawan apa sahaja benda yang cuba melawan kehendak korang

Kesepian = aq dh cukup paham word ni..maksud dia cm korang hidup kat dalam tiang elektrik kat tepi jalan..walau pun banyak kereta yang lalu kat tepi korang, tp xdek sape pun yang Nampak or boleh tarik korang keluar dari tiang tu..macam b*b* kan..hahahaha


Klu tgk dari tajuk, aku boleh conclude kan status kehidupan aku skang adalah : tengah berusaha makan untuk hasilkan tenaga untuk cuba hidup sendiri atau pun cuba hasilkan tenaga untuk lepas kan diri aku dari bertemakan kehidupan sunyi di dalam sebuah tiang elektrik..klu elyana baca blog aku bley la dia buat lagu “bagaikan diriku tiang elektrik” pulak kan..hahaha..


Hidup sebelum masuk dalam tiang elektrik…

aq rasa hidup aq sentiasa wangi..aku pun xtau nape aku kuar kan statement cm tu..maybe aku terpengaruh dgn sorang kawan aku ni..dia slalu ckp klu hati kite gumbira, hati akan keluarkan haruman ros..walaupun aku tahu statement dia tu bangang tahap “siput sedut yang klu sedut x nak keluar” tapi last2 aku gune gak statement dia..ala biasalah dulu hidup gembira sikit sbb ada “hati malaya” yang selalu duk dekat..skang “hati malaya” dh jadi “hati komunis”..

pengorbanan jangan di lupa” tapi kan si “hati Malaya” aku ni kan sensitip sangat, dek sebab small matter pun dia duk nak hangin dengan aq..klu nak angin just tiup2 aku cam angin bayu tu xpek lah, ni x..gi angin2 kan aku mcm taufan apa ntah aku dh lupe nama nye..dh tu, x cukup lagi anginkan aku dengan taufan dia tu, pastu bley plak duk pi sumbat aku dalam tiang elektrik buat ape..gile kejam lah “hati malaya” aku..tapi aku redha..sebab aku tahu setiap taufan tu punca dia daru laut..dan dalam kes ni aku lah laut nye..hahahaha…

Tapi aku nak try jadi kuat aku x nak jadi lemah mcm “certain people”..hahahaha…

6 comments:



~teratai bunga indah~ said...

salam..
dah lame x bace bl0g k0..
ur writing is still d same as ur previous p0sts.. means dats ur identity... g00d!

haha.. dulu aku melayan gile lagu ni.. cm ade persamaan ng hidup aku n ape yg aku perlukan masa tu memang melawan kesepian..=p well cite lame..

aku suke interpretation ko.. haha.. xley blah! =p

renjizakura said...

xpe2
ak paham
die sensitip sebab die suke kat hang la tu

ezudyne said...

-teratai-
tu la alhamdulillah..ada lagi keinginan nk sambung tulis blog..klu x terkubur je la blog ni..

-renji-
mana hang tau dia suka kat ceq..dia p mana pun x kc ceq tau..dulu bukan lagu tu..hmmm..biaq pi dia la..ada ceq kesah...

hadiyz (^_~) said...

amboi..dah layan ct..kate x ske ct..haha...

"bila kita merasai kehilangan, baru kita bisa menghargai sesuatu"

ezudyne said...

-hadiyz-
ha ha suke lagu dia ja..org dia x la sgt..ha ha..betul2..

"what goes around comes around"..hehehe :)

renjizakura said...

eleh din
ayat nak cover ar tu
nagaku je la suka ct