MoThEr's DaY

Pagi tadi, aku buka aje tenet, mcm biasa aku bukak sume blog kekawan aku n blog2 fav aku yang walau pada dasar nye aku x kenal pun penulis nye itu..yang boleh aku conclude kan pas baca sume blog tu adalah sume org sayang ibu mereka juz cara mereka luah kan aje yang berbeza..ari ahad yang baru lepas ni adalah hari ibu, blogger ni semua wat post ttg hari ibu..jadi aku rasa aku kena wat gak lah satu..amacam, boleh x?..motif tetibe aku mintak izin korang?..mampus korg lah nk bagi ke x..janji aku nak tulis sbb aku nak tunjuk aku sayang mak aku mcm aku sorg je yang boleh Nampak warna pelangi tu ada lapan bukan tujuh..hahahaha..tafsirkan lah sendiri ayat itu..


Tahun ni, aku plan yang up sikit la untuk hari ibu..sebab?..oleh kerana aku dh bergaji sedikit, jadi apalah salah sekali sekala aku bagi sesuatu yang macam mahal sikit untuk ibu aku yang tersayang..hahaha..tp aku plan dgn abg aku..kite org share beli hadiah untuk mak aku..aku bayar 25% je, the rest abg aku yang bayar..ye ar gaji aku ciput jer, gaji budak praktikal je kot..tp x kire ar brapa share aku pun, janji aku ikhlas..hahaha..tp klu di umpakan ianya equal tu aku hanya membayar nilai seketul ceri diatas se “slice” black forest cake di secret recipe..hahahaha..tp ceri itu menawan kerana ia kelihatan seksi..sape kata bentuk bulat x sexy?..hahaha..tafsir lah sendiri..


hahaha..actually plan nak beli hadiah untuk mak aku ni tercetus bila kita org ternampak yang habib jewel wt promotion untuk emas dia sempena apa x tau, but for sure bukan sempena hari ibu..so kite org pun pakat sama2 pilih cincin untuk mak aku..aku cakap dgn abg aku, kite beli yang besar2 sikit, biar jelas kelihatan..(sekali mak aku jalan di bawah kilauan sinaran matahari, maka terpancar lah sinaran cahaya glory2 mak aku..hahaha..)..ok itu hanya ilusi tidak beroptik aku..mintak maaf..maka kami telah memilih cincin yang paling besar dari segi saiz nye, namun berat nye bukan yang paling berat nye..hahahaha..


9th may..kite org pun pulang ke kampong (sume my sibling balik except my eldest brother, sbb dia ada kerja), tp before pulang ke kampong, kami singgah di Jusco utk beli brg2 untuk memasak untuk ibu nanti..kami beli udang, ayam, biskut2, buah-buahan2 untuk di jadikan salad, dan banyak lagi malas lah nak list kn kat sini, karang ada yang ckp aku poyo lak kan..tapi yang masak itu abg aku, aku pandai makan kan aje..hahahaha..next is hari bapa..xtau nak beli ape lagi..kayu golf kot?..hahaha..tp ayah aku xpenah main golf pun..hahahha..korang plak nak beli ape nnt..jgn lupe sambut hari bapa plak ye..hehehe..bye bye..
*it is a good moment to see a smile of your mother..so, do make ur mom hepi untill the end of their life..
*spend more time with her, let other people label u as "anak mak" because it really show that they not appreciate their mother as much as you..
*hepi mother day to all mother around the world..

7 comments:



renjizakura said...

eh pelangi ade 8 warna?

ezudyne said...

itu unsur hyperbola aku lah cik renjizakura..

hadiyz said...

anak bongsu..semestinye anak mak..hehe..berbanggalah mnjadi anak mak..it's such a precious moment..

miss hannan said...

haha....tak kisah la jadi anak mak pun...huhu....

cik puan daun said...

my brother belikan kek untuk ibu-ibu di kampung.. rasa terharu... lepas jadi mak.. baru sedar diri besar pengorbanan seorang emak... uhukss.. (syahdu)

dendelion said...

pas bc entry ko..tetiba terasa "nk balik kampung nk jumpa mama!!" ahaks...

haniffron said...

memang la 'anak mak'..
xkan 'cucu mak' plak..ahaha..